dinsdag 2 februari 2010

naar de markt


Zondagmiddag kwam de voor ons bekende auto uit Dhaka. Met Boslu de chauffeur die ons de eerste 10 dagen ook rondgereden heeft. Doordat we nu weer een auto hebben konden we met Susanto mee naar de markt om fruit te kopen en uiteraard ook om wat rond te lopen. De markt bestaat uit kraampjes, winkeltjes, maar ook gewoon kleedjes op de grond waar de koopwaar op wordt uitgestald.
 Of er ligt niet eens een kleedje, zoals bij de kapper. Want je kunt ook je haren laten knippen op de markt.

De eigenlijke reden van Susanto om ons mee te nemen was om fruit en vis uit te zoeken, zodat hij dingen zou kopen die wij lekker zouden vinden. Van fruit hebben we nog wel verstand. Maar van vis niet. Dus we hebben maar bedankt voor de vis. De vis wordt hier ongekoeld en vers verkocht. Zo vers dat je sommige vissen nog ziet spartelen. Melk wordt hier gewoon uit een kan verkocht, en in het kannetje wat je zelf meeneemt gegoten. Honing ook. En benzine trouwens ook, dat staat hier een forse ton gewoon onder de toonbank met een kannetje er in.
De markt hier is niet zo kleurrijk, maar voor ons westerlingen toch fotogeniek genoeg om een paar mooie plaatjes te schieten.

 

1 opmerking:

  1. Hi Corry en Han, wat een kleurrijk geheel en wat een kleurrijk stel. Ik heb ontzettend veel bewondering voor jullie en zie in de missie ook hoe het discipelschap in de praktijk wordt gebracht, laten zien aan anderen, hoe jullie willen leven als Jezus en de talenten en gave die toebedeelt zijn door God te delen met de allerarmsten van deze wereld. Ik blijf jullie volgen, groeten en heel veel genade en zegen,

    Guus

    BeantwoordenVerwijderen