vrijdag 4 maart 2011

Dhaka headquarters

Vanuit Ghoraghat is het zes uur rijden naar het hoofdkantoor in Dhaka. Het hele kantoor is erg druk met de voorbereiding van drie districtsvergaderingen. De kerk van de Nazarener is verdeeld in districten. Een paar maanden terug is Bangladesh opgedeeld vanuit één naar drie districten. Geen overbodige luxe voor een land met 1500 kerken. Eigenlijk is elk district nog steeds te groot. Elk district heeft een jaarvergadering waarin alle gegevens van het afgelopen jaar bekend worden gemaakt, en de voornemens van het komende jaar. Omdat alle ervaring nog in het hoofdkantoor zit, zorgt het hoofdkantoor voor alle rapporten. Alle gegevens moeten via internet worden geupload naar het hoofdkantoor in de USA. Ze hebben nieuwe internetlijnen en nieuwe modems geinstalleerd om dit te versnellen. Alleen waren wij daardoor een beetje verstoken van internet. Intussen hebben wij een draadje te pakken gekregen die ons met het internet verbindt.

Het hoofdkantoor is nu dus het middelpunt van de komende districtsvergaderingen. Maar ook het punt waar wij al onze informatie kwijt moeten. Eergisteren zijn we hier aangekomen en hebben we een presentatie gemaakt met de uitkomsten van onze gegevens. Gisteren hebben we die ook laten zien. In totaal hebben we 2165 kinderen onderzocht. En daarnaast 337 mensen met klachten die op onze aanwezigheid af kwamen. Bij de CDC kinderen zijn er drie hoofdproblemen: wormen, slechte tanden en onvoldoende drinken. Deze drie problemen vormen tezamen 88% van de problemen. Een getal dat groot genoeg is om je op te focussen.

We hadden ook nog andere feedback. De feedback werd goed ontvangen en we hoorden achtergronden van keuzen die gemaakt zijn. Volgens ons moet de nadruk liggen op onderwijs. Een volgende keer zullen we ons daar graag voor inzetten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten