Veel slechte gebitten in ontwikkelingslanden
Iedereen kent portretfoto's van mooie, kleurrijke mensen uit ontwikkelingslanden, die breed glimlachen in de camera, met maar één tand in hun gebit. Slechte gebitten zijn een groot probleem bij de allerarmsten in ontwikkelingslanden.
Uit ons eigen onderzoek blijkt dat ook te gelden voor de schoolkinderen in Bangladesh. Slechte gebitten zit in de top drie van de meest gevonden problemen. Ruim 90% van de kinderen had gebitsproblemen. En 34% zo ernstig dat we ze naar de tandarts moesten sturen.
Tanden en kiezen die je kwijt raakt, krijg je nooit meer terug. Alle reden dus voor Stichting Changing Lives om gebitsverzorging als speerpunt te nemen.
Les geven in tanden poetsen
26 april vertrekken we voor een nieuwe reis naar Bangladesh. Dit keer is ons hoofddoel les geven. Eén van de hoofdonderwerpen is, je raadt het al: gebitsverzorging. Op deze reis hebben we Wendy Meijer bij ons. Zij is tandartsassistente en kan enthousiast en professioneel aan de leerkrachten en gezondheidswerkers het hoe en het waarom van tanden poetsen uitleggen. Zodat die sleutelfiguren het weer aan de kinderen en hun ouders kunnen uitleggen.
10.000 tandenborstels
Alleen... Je kan wel weten hoe je moet tanden poetsen. Als je geen tandenborstel hebt, heb je niks aan die kennis. Daarom willen we er voor zorgen dat alle kinderen van de scholen waarbij de mensen aan wie wij les gaan geven horen, ook een tandenborstel krijgen. We zijn van plan om 10.000 tandenborstels uit te delen tijdens onze reis dit voorjaar.
Hoe veel tandenborstels neem jij voor je rekening?
We zijn nog in onderhandeling. Maar we verwachten dat we 10.000 tandenborstels kunnen laten bezorgen op ons contactadres in Bangladesh voor circa 10 eurocent per stuk. Voor één euro geef je tien kinderen een tandenborstel! Doe je mee?
Een tandenborstel voor tandenborstels
Om het geven voor deze tandenborstels extra aantrekkelijk te maken, heeft Changing Lives een speciale actie: als je nu aan minimaal tien kinderen in Bangladesh een tandenborstel geeft, krijg je er zelf ook één. Kijk op de website van Stichting Changing Lives hoe de actie precies werkt.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten