vrijdag 4 december 2009

To Do List

Oeps wat is die lijst lang. Drie maanden weg van huis, kerk en werk brengt allerlei geregel met zich mee. Behalve het afronden van taken en overdragen van werkzaamheden moeten er ook voorbereidingen voor de reis getroffen worden. Dat varieert van het boeken van de vliegtickets tot het kopen van DEET tegen insectenbeten en nog een heleboel er tussenin.

Al langer werken we met lijstjes op papier, in de computer en veel lijstjes in het hoofd. Vandaag een heuse To Do list gemaakt. Over 4,5 week is ons vertrek al. Te laat begonnen? Nee, maar veel dingen kun je gewoon niet lang van tevoren regelen. Volgende week hebben we een week vakantie en gaat er aardig wat afgevinkt worden van wat op de To Do list staat. We gaan onder andere naar de Ambassade van Bangladesh om onze visa te regelen. We sturen liever geen paspoorten op en gaan “live”. Een bezoek aan de tandarts om de vullingen te laten checken want liever geen tandprobleem in het verre oosten. Reisvaccinaties halen want we willen graag gezond blijven en geen tropische ziektes opdoen. Hééél veel DEET gaan we kopen en een geïmpregneerde klamboe want er vliegt van alles in die landen en we willen zoveel mogelijk voorkomen dat we Malaria, Dengue of Japanse Encefalitis oplopen. Een stel lichtgewicht koffers op 4 wielen staat ook op de lijst. 20kg mogen we meenemen en dat is in de praktijk niet veel. In Banglasdesh en Sri Lanka is het warm in de tijd dat wij er zijn maar aangezien er ook hoogteverschillen zijn kan het ’s avonds behoorlijk afkoelen. We gaan nog na of er een kledingcode is. We willen ons graag aanpassen want opvallen doen we waarschijnlijk toch al.

Corry hoopt dat er nog ruimte is om wat pakken koffie mee te menen. Want helaas in de Lonely Planet staan hier geen gunstige berichten over een een echt hollands bakkie op ‘speciale’ momenten is toch wel aantrekkelijk. Gelukkig is er wel veel thee want in Sri Lanka vertoeven we temidden van de theeplantages.

Wat gaan we nog meer regelen? Een andere telefoonabonnement afsluiten en een telefoon met Dual Sim kopen. Een nieuwe laptop is gisteren afgeleverd en alle gegevens moeten overgezet. De post moet doorgestuurd en bekeken worden want rekeningen moeten betaald worden! Zorgen dat we kunnen telebankieren vanuit de internet-café’s die we hopelijk zullen tegenkomen.

Kortom zo’n To Do List is noodzakelijk en handig en het geeft ook een goed gevoel om ‘vinkjes’ te kunnen zetten ;-)


1 opmerking:

  1. Hoi paps en mams,

    Dat is inderdaad een behoorlijke To Do list! Wel heel erg leuk om jullie zo nog een beetje extra te kunnen volgen! Het is een hoop geregel en misschien ook gemis, maar we zijn wel super trots op jullie!!

    Liefs
    Sioe Dian

    BeantwoordenVerwijderen