dinsdag 9 maart 2010

Kalmunai

Kalmunai is een kleine stad aan de oostkust van Sri Lanka. We zijn hier gisteravond in het donker aangekomen. De reis was lang, door weer een heel ander landschap van Sri Lanka. De wegen waren redelijk, en de reis viel ons niet tegen.

Er zijn hier inderdaad nauwelijks hotels. Het hotel waar wij slapen is een soort guesthouse nivo. Een eenvoudige kamer. Wel met een eigen badkamer, in tegenstelling tot de andere 4 kamers, die de andere badkamer op deze verdieping delen. Er is zelfs een airco, die niet zo veel lijkt te doen, totdat je de kamer uitloopt: dan merk je het verschil. Dat is toch wel fijn, want het is hier snikheet. Warm water was "not available". Maar we hebben ze een beetje laten koken, zelf gemengd met koud en het over onszelf uitgegoten. Het personeel doet heel erg zijn best om ons ter wille te zijn. De koffie vanmorgen was best wel aardig.

Bij daglicht hebben we het stadje wat verkend. Corry heeft hier als blanke weer ouderwets veel bekijks. Je vindt de gebruikelijke ratjetoe van winkels. En nu ook een internetcafe. De verbinding is redelijk snel, maar het toetsenbord zo slecht dat ik mijn tekst gemiddeld 2x moet typen. Maar we zijn blij dat we wat gevonden hebben. Het is zo fijn om contact te hebben.

Er wordt hier druk gebouwd.Je ziet veel nieuwe gebouwen en gebouwen in aanbouw. Er wordt hard aan de weg gewerkt. Je ziet ook dat bepaalde bruggen, wegen of gebouwen geschonken zijn door een stad, organisatie of iets dergelijks naar aanleiding van de tsunami. NCM heeft hier 110 huizen en een school gebouwd voor tsunami slachtoffers. Nu richten ze zich op de heropbouw na de burgeroorlog.

Vanmiddag (na schooltijd, 15.00 uur onze tijd) bezoeken we weer een CDC om kinderen na te kijken. We zullen in dit gebied op 3 plaatsen kinderen onderzoeken en ook wat andere projecten van NCM bekijken. Dit internetcafe is niet zo ver van ons hotel. Dus we verwachten jullie op de hoogte te kunnen houden. Tot de volgende keer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten