maandag 26 augustus 2019

Namasté !

Op naar Nepal eind deze week!
Naast de inmiddels wat vertrouwde voorbereidingen wat betreft spullen verzamelen en inpakken is nu ook de huidige temperatuur in Nederland alvast een goede opwarmer voor de temperatuur in Nepal.
Onze contactpersoon in Nepal gaf aan dat het ‘very hot’ zal zijn. En aangezien hij 20 graden al koud vindt, verwachten we dat zijn ‘very hot’ voor ons wel ‘very, very hot’ zal zijn. 

Aanstaande vrijdag, 30 augustus is het zo ver en vertrekken we met drie personen voor twee weken naar Nepal. In januari is Han alleen geweest vanwege de toen net geboren kleinzoon Hugo en de toen nog verwachte kleinzoon Lars. 

Onze vriend Berry Swart gaat dit keer mee. Berry heeft altijd gezegd eens mee te willen met ons en dat gaat nu gebeuren. Het is zijn eerste ervaring in een ontwikkelingsland. Berry’s achtergrond is technisch. We zijn blij dat hij mee gaat. Hij kan ons helpen met hand- en spandiensten tijdens het nakijken van de kinderen. En hij kan ook adviseren en helpen als er bijvoorbeeld nagedacht moet worden over technische dingen, zoals bijvoorbeeld water en sanitair. In zijn koffer zit ook wat gereedschap.

Wat het werk betreft zullen we hetzelfde doen als in januari. Het medisch nakijken van kinderen die in een sponsorprogramma zitten en gezondheidstrainingen geven. Zaterdag komen we aan in Kathmandu en met de eerste vlucht de volgende dag vliegen we naar het zuiden.

We zullen met de Nepalese tak van Nazarene Compassionate Ministeries werken in de Terai, de laaglanden van Nepal die tegen India aan liggen. Op het kaartje kun je de voorlopige route zien. De agenda wordt ook nog weleens last minute aangepast mede door de weersomstandigheden. 
Het is het eind van de regentijd dus mogelijk is het nat, drassig en is de luchtvochtigheid hoog!

Onze reisgenoot Berry zegt regelmatig: we gaan het meemaken! 
En dat gaat zeker gebeuren 😉
Net zoals voorgaande keren zullen we proberen jullie mee te nemen op onze reis en avonturen. 

Namasté!

1 opmerking:

  1. Goede reis!! We bidden voor jullie, benieuwd naar de verhalen!

    BeantwoordenVerwijderen