zaterdag 23 mei 2020

Terug naar huis na Amphan

Nu de orkaan is gepasseerd, is het tijd om uit de shelters terug te keren naar huis. Als er nog een huis is.Ruim 2 miljoen mensen in Bangladesh en India hebben voor de komst van orkaan Amphan een veilige plek opgezocht in een noodopvang. Die keren nu naar huis om de schade door wind en water op te nemen. In de chaos van verwoestingen, mensen die terugkeren en hun huizen en leven weer willen opbouwen, is er een tekort aan bijna alles. En is het risico van verspreiding van ziektes erg groot.

In deze coronatijd realiseren we ons ook in Nederland het belang van hygiene, en vooral handen wassen.
Dit is nog belangrijker als je huis beschadigd is, de WCs (gat in de grond) zijn ondergelopen, en het beschikbare water waarschijnlijk besmet is. Mede op advies van Changing Lives komt er daarom handzeep in de noodhulp pakketten, naast voedsel, schoonmaakmiddelen en mondmaskers.

Onze partner in Bangladesh stelt op dit ogenblik noodhulp pakketen samen voor 2000 gezinnen. Met Changing Lives willen wij twee stuks handzeep in elk pakket sponsoren.

Voor 1 euro kan jij een heel gezin in het door orkaan Amphan getroffen gebied helpen gezond te blijven. Je sponsort daarmee 2 stuks handzeep voor dit gezin, waarmee ze zichzelf kunnen beschermen tegen infecties als corona en diarree. Doe je mee?

Scan de tikkie-code, of lees meer op www.changinglives.nl.
(Giften aan Changing Lives zijn aftrekbaar van de belasting.)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten