woensdag 23 december 2020

2020: het covid jaar

Ook voor Changing Lives Foundation (CLF) stond dit jaar in het teken van corona. De corona pandemie leidde tot lock-downs, overal op de wereld. Onze partnerorganisaties moesten een andere manier vinden, om te zorgen voor de schoolleerlingen en hun gezinnen, omdat de scholen dicht moesten. Wij konden vanuit Nederland niet naar Azië reizen en geen trainingen geven. En wij hebben minder dan gebruikelijk van ons laten horen.

Toch hebben jullie aan ons gedacht dit jaar. En jullie zijn doorgegaan met ons financieel te steunen. Heel hartelijk dank daarvoor!

 

Als één ding duidelijk werd in dit jaar, is het wel het belang van handen wassen. Goed handen wassen is al vanaf het begin een speerpunt van CLF. Dit jaar hebben we onze handenwasposter ook in het Nederlands vertaald.


In mei 2020 teisterde orkaan Amphan de zuidkust van Bangladesh. We hebben daar kunnen bijdragen aan noodhulp voor 10.000 mensen. De orkaan heeft ook schade veroorzaakt aan de waterzuiveringsinstallatie, die we hadden laten bouwen in Holdibunia in Zuid-Bangladesh. Die schade is weer gerepareerd.

 

Met jullie donaties konden we nog een waterzuiveringsinstallatie laten bouwen, in Thikrabad, wat ook in het zuiden van Bangladesh ligt. Ongeveer 3000 mensen maken gebruik van het veilige drinkwater uit deze waterzuiveringsinstallatie.

 

Verder hebben we 5 waterpompen en 5 toiletgebouwen kunnen sponsoren. De 5 toiletgebouwen komen bij nieuw te bouwen scholen, waar bij de start in totaal 192 kinderen gebruik van zullen maken. De 5 waterpompen komen bij diezelfde schoolgebouwen. De waterpompen zijn voor het hele dorp. Met deze waterpompen hebben jullie ongeveer 1300 mensen de beschikking gegeven over schoon en veilig drinkwater.

 

We danken jullie voor jullie meeleven, steun, donaties, goede wensen en gebeden. En wensen jullie een goed en vooral gezond 2021 toe.

 

Hartelijke groet,

het team van Changing Lives.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten