zaterdag 16 september 2023

Veilig aangekomen in Dhaka

Deze reis stond al een half jaar in de planning. Maar werd toch nog een last minute race. 


In de laatste maanden voor onze reis liepen er wat medische checks, die helaas aanleiding gaven voor andere onderzoeken, waarvoor een wachtlijst was. Alles was goed, maar dat wisten we pas een paar weken voor de geplande vertrekdatum. 

Toen hoorden we dat er een grote reorganisatie van onze partnerorganisatie in de planning stond. Omdat we focussen op het trainen van mensen, hebben we flink gediscussieerd over hoe zinvol het was, om dat nu te doen. Twee weken voor de vertrekdatum hadden we een "go". 

In die laatste weken moesten de tickets en visa geregeld worden, de koffers gepakt en het huis klaargemaakt voor iemand die voor ons huis zal zorgen tijdens onze afwezigheid. En daarnaast wordt gewoon geweerkt. Het regelen van de visa kan normaliter binnen een dag. Maar om voor ons onduidelijke redenen, kon dat nu niet en duurde het 5 dagen. Minder dan 24 uur voor ons vertrek hadden we de visa. En vertrokken we moe van de drukte en de stress naar Bangladesh.

En nu zijn we in Dhaka!

Het is bijna 4 jaar geleden dat we hier voor het laatst waren. Er is intussen veel veranderd bij onze partnerorganisatie BNM, ook wisselingen in personeel. We waren dan ook blij dat we op het vliegveld opgehaald en in het guesthouse onthaald werden door oude bekenden.

Wij plannen bewust om op zaterdag hier aan te komen, omdat dat hier een vrije dag is. Dan kunnen we na aankomst eerst uitrusten en acclimatiseren. Morgen gaan we echt aan de slag. Voor morgen staat er een bijeenkomst gepland, om ons programma nog door te nemen en definitief te maken. We gaan dan ook het straatkinderen project in Dhaka bezoeken, die in 2023 dankzij jullie gulle donaties volledig via Changing Lives is gesponsord.

Overmorgen staat weer een reisdag in de planning. Daarover later meer.

5 opmerkingen:

 1. Leuk om deze posts weer te ontvangen. Heel veel zegen op dit mooie werk

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dankjewel voor jullie update. Ik ben erg blij dat het allemaal gelukt is en ben heel benieuwd naar jullie ervaringen in de komende weken.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dank voor het meeleven. We delen graag one verhalen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dank voor de update. Ik ben blij dat ondanks alle strubbelingen het toch gelukt is. Veel zegen en succes ondanks alle veranderingen. Groet BS

  BeantwoordenVerwijderen