zondag 17 september 2023

Straatkinderen

In de hoofdstad van Bangladesh, Dhaka, leven ongeveer 240.000 straatkinderen (schatting van UNICEF). Straatkinderen leven op straat. Hun ouders zijn overleden, of leven in armoede, waardoor ze niet voor hun kinderen kunnen zorgen. 

De kinderen zwerven overdag op straat. Door gebrek aan voeding en hygiƫne worden ze vaker ziek. Op straat lopen ze het risico te worden uitgebuit: kinderarbeid, slavernij of prostitutie. Ze gaan niet naar school, waardoor hun toekomstkansen erg slecht zijn. Om hun leven draaglijk te maken, vluchten ze in een verslaving aan drugs. Of ze kiezen voor de criminaliteit om toch nog wat te verdienen.

De jeugdclub van een plaatselijke kerk zag deze kinderen in de sloppenwijk in de buurt en gunden die kinderen een ander leven. Via onze partnerorganisatie BNM heeft die jeugdclub een opvang voor die straatkinderen opgezet. Dat is uitgegroeid tot een project waar 25-30 straatkinderen worden opgevangen. Ze zijn welkom van 8 tot 5 en krijgen dan een veilige plek om te spelen, een maaltijd, een douchebeurt, onderwijs, en vooral veel liefde en gezelligheid.

Helaas hield de jeugdclub het na een paar jaar niet vol om het project te blijven sponsoren. Om het project toch door te laten gaan, ging BNM op zoek naar andere sponsors, Ook Stichting Changing Lives werd benaderd.

Wij hebben er toen voor gekozen om voor dit project apart fondsen te proberen te werven. En dat is gelukt! Dankzij jullie gulle giften haalde Changing Lives het geld dat nodig was voor 2023 op. En er is zelfs een klein overschot, dat in 2024 besteed zal worden. Dank jullie wel voor jullie betrokkenheid.


Vandaag waren we zelf op bezoek op het straatkinderen project. We hoorden van de kinderen zelf, wat ze daar de hele dag deden. We zagen het plezier dat ze hadden, als ze met elkaar speelden, We konden genieten van een dans die ze met elkaar geleerd hadden. We hebben ze nagekeken en kunnen zien dat hun gezondheid naar omstandigheden goed was. 

Kortom, een bezoek om blij van te worden. Dank vooral ook namens de kinderen voor jullie betrokkenheid en financiƫle hulp.1 opmerking: