zaterdag 28 april 2012

Eerste indrukken

Hallo lieve mensen,
Na twee hele goede vluchten zijn we gisteren aangekomen in een zeer warm Bangladesh. We logeren de eerste dagen op het hoofdkantoor in een buitenwijk van Dhaka. We ontmoeten allemaal zeer vriendelijke gastvrije mensen, die goed voor ons zorgen.

Vanmorgen zijn we naar de " markt" hier om de hoek geweest(nog geen straat tandarts gezien) en hebben wat door de buurt gewandeld. Zeer indrukwekkend wat je ziet en om te beleven hoe de mensen hier werken en leven. Alleen hoe ze met de dieren hier omgaan is wat minder aangenaam.Wij zien ze als lieve huisdieren en hier zien ze het meer als hun eten.

In de straten en op de markt zie je de echte hand-arbeiders. In het bouwen van een huis, het stuk slaan van grote stenen om er kleine steentjes van te maken voor het cement. Het slachten en klaar maken van de dieren voor het eten, het maken van kleding met de naaimachine, maar ook het uitsorteren (foto) van het vuil. Plastic, papier ect. En al die dingen vind je dus direct naast elkaar! Qua gezondheid niet echt goed.

Morgen hebben we eerst een dagopening, waar wij ook al even vertellen wat wij komen doen. Daarna een overleg met de staf om de plannen concreet te maken. Het is de bedoeling om maandag op pad te gaan om dan het veld in te gaan om daar aan de slag te gaan. Het enige is dat er stakingen komen en dat dan het reizen niet gaat lukken. Dus wanneer we precies gaan hangt daar dan nog even van af. We hebben tot nu toe onze tijd gebruikt voor het bijkomen van de reis, de omgeving verkend, gezellig aan het kletsen, mensen ontmoeten en de Bengaalse kleding "geshowt".

Dank voor jullie berichtjes en heel veel liefs van ons allemaal. Wendy.

2 opmerkingen:

 1. Fijn dat jullie reis goed verlopen is, jammer van de stakingen. Geeft jullie wel de tijd om wat bij te komen en aan het klimaat te wennen? Leuk om te lezen hoe het hier aan toe gaat.
  Liefs voor iedereen uit Monster

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieve Wendy en Hans,

   Goed om te lezen dat jullie gezond en wel zijn aangekomen. Leuke knusse foto van jullie!Hoop dat de stakingen verder langs jullie heengaan en het positieve effect hebben dat jullie wat extra kunnen bijkomen. Waarom worden er stakingen gehouden en wie zit erachter, weten jullie dat? Hier alles goed. Morgen Konninginnedag vieren op de vrijmarkt:) Veel liefs van B, L, F en H uit N"gein.

   Verwijderen