woensdag 18 april 2012

Opbrengst actie: 22.974 tandenborstels en veel betrokkenheid

“Our names are Han and Corry Tan. We live in the Netherlands. That is a country far, far away in Europe.” Met deze woorden stelden we ons vaak voor aan de kinderen op de scholen. En aan de medewerkers in het veld. 
 
Nederland, en zelfs Europa is voor die mensen alleen een naam, waar ze zich niks bij voor kunnen stellen. In het begin zijn ze verbaasd en nieuwsgierig dat mensen uit zo’n ver land daar naar toe komen. Maar naarmate we daar wat langer zijn, de kinderen persoonlijk nakijken en individueel advies geven, bij het eten praten over hun gezinnen en persoonlijke omstandigheden, zijn ze blij verrast dat we echt voor hen komen. Betrokken zijn.

De tandenborstelactie heeft voldoende geld opgeleverd voor 22.974 tandenborstels. Een geweldig bedrag, waar we heel blij mee zijn.

Van allerlei kanten deden mensen mee met de actie.  Bedragen variĆ«rend van enkele dubbeltjes tot honderden euro’s kwamen binnen via de bank, de actiepunten of de collectebussen. Dan weer druppelsgewijs, dan weer in golven. Het was heel leuk om te zien dat blijkbaar heel veel verschillende mensen geld geven. Betrokken zijn.

Wij geloven dat veel mensen in westerse landen betrokken zijn bij mensen in ontwikkelingslanden. Het geven van geld is een manier om die betrokkenheid een gezicht te geven. Natuurlijk zullen de schoolkinderen in Bangladesh blij zijn, omdat ze een tandenborstel krijgen. Maar ze zullen ook blij zijn omdat mensen in een ver, ver land, waar ze zich niks bij kunnen voorstellen, de moeite nemen om er voor te zorgen dat zij een tandenborstel krijgen. Betrokken zijn.

Alle gevers hartelijk dank. Voor jullie giften. En voor jullie betrokkenheid.
We zullen JULLIE tandenborstels doorgeven aan de kinderen in Bangladesh.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten