maandag 30 april 2012

Op weg

Ik (Han) heb last van een muisarm. Pijn in mijn pols, elleboog en schouder. Maar gelukkig is dat morgen weer over. En het resultaat is er wel naar. Vandaag heb ik het grootste deel van de dag besteed aan het naar het Bengaals vertalen van de posters. Hoewel vertalen, eigenlijk alleen de in het Bengaals vertaalde woorden knippen en plakken in het oorspronkelijke document. Eitje zou je denken. Mooi niet dus: Eerst Bengaals lettertype installeren op mijn computer. Dan knippen en plakken, waarbij alle opmaak verhaspeld wordt, en dus moet worden hersteld. Dan blijken er nog wat spelfoutjes in te zitten, maar zonder Bengaals toetsenbord is dat erg lastig corrigeren. Dat moet op een andere computer gebeuren, en dan weer knippen en plakken. Dan blijkt de printer bepaalde Bengaalse letter zomaar anders af te drukken.... Enzovoort, enzovoort. Het resultaat is een muisarm, maar wel vier mooie posters.

Het moest vandaag wel af. Want morgen reizen we. We gaan naar Naogaon.
Gisteren is ons reisschema vastgesteld. Vandaag is die nog wat bijgesteld. Maar morgen gaat het dan toch gebeuren. We gaan op weg.
Naogaon ligt een stuk meer naar het noorden in Bangladesh. Iedereen waarschuwt ons voor de hitte die we daar gaan tegen komen. Hier in Dhaka is het ook warm, maar hebben we airco. Die zetten we zo min mogelijk aan om alvast aan de hitte te wennen. Want straks hebben we geen airco meer. We zijn benieuwd.

Gisteren en vandaag hebben we hier in de buurt gewandeld. Opnieuw merk je dan weer wat een andere wereld dit is. Maar wat ook steeds op valt is de enorme vriendelijkheid van alle mensen, en de rust die ze uitstralen. Wendy zei: ik kan me voorstellen dat je heel erg van deze mensen gaat houden. En zo is het!

PS van Corry, Hans en Wendy: we hebben 4 verschillende posters en hebben er dus totaal zo'n 216 nodig omdat er 54 CDC's (Child Development Centres) zijn. Wat blijkt: er is een offerte gevraagd bij het copycentre voor 600 gesealde posters. De staf hier bleek ze zo goed te vinden dat ze deze posters ook voor hun andere programma's willen gebruiken. #wij zijn heel trots op Han

2 opmerkingen:

 1. Mooie en duidelijke poster inderdaad! Gelijk al het logo gebruikt ;)

  Veel sterkte en succes de komende tijd. Dat jullie maar veel kinderen mogen helpen!

  Groetjes, Mathijs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Han & Corry, Hans & Wendy

  Leuk om jullie ervaringen te volgen!
  Han: beter muisarm, dan straatarm. Knap dat het je lukte!!

  HG, Gerard en Tineke - Almere

  BeantwoordenVerwijderen