maandag 28 augustus 2017

Hoe gaat het in Bangladesh?

Ons laatste bezoek aan Bangladesh dateert al weer van twee jaar geleden. Sindsdien hebben we niet zo veel van ons laten horen. Toch gebeurt er achter de schermen van alles. Dus is het tijd voor een update.


In ons jaarverslag kun je lezen, waarom een bezoek aan Bangladesh tot nu toe uitgesteld werd. Samengevat was er sprake van een politiek veiligheidsrisico, een grote reorganisatie bij onze partnerorganisatie, en tegenwerkende persoonlijke omstandigheden.

Intussen is de politieke situatie in Bangladesh grotendeels tot rust gekomen, is het stof van de reorganisatie bij onze partnerorganisatie neergedaald, en hebben mijn vrouw en ik besloten om onze huisartsenpraktijk neer te leggen en zodoende meer flexibiliteit te creƫren om dit soort reizen mogelijk te maken.
En vertrekken we vanavond weer richting Bangladesh.

We zijn erg benieuwd hoe het zal gaan. Allereerst met Bangladesh.
Vorige week heeft heftige regenval in de Himalaya gezorgd voor overstromingen in Nepal, India en Bangladesh. Omdat Bangladesh aan het einde van de rivieren ligt, stroomt het water uit Nepal en India, ook nog richting Bangladesh.
Volgens westerse media staat op dit ogenblik 35% van Bangladesh onder water en het Rode Kruis  heeft een speciaal gironummer geopend. Maar op de ambassade van Bangladesh zeggen ze dat de regering alles onder controle heeft, en het water al weer aan het zakken is. De waarheid zal wel ergens in het midden liggen.
Het plan is om weer aan de gang met trainingen over gezondheidszorg en zorg voor kinderen op drie verschillende plekken in de noordelijke helft van Bangladesh. Onze partnerorganisatie verwacht dat het geplande programma gewoon uitgevoerd kan worden.

We zijn ook benieuwd naar de veranderingen in onze partnerorganisatie, en de nieuwe mensen op de verschillende posities. Er zullen natuurlijk nog veel oude gezichten zijn, maar ook nieuwe gezichten. We zullen na aankomst in Dhaka in ieder geval starten met een hernieuwde kennismaking.

Met nieuwsgierigheid en verwachting kijken we uit naar de komende weken.
Dank jullie wel dat jullie bij ons betrokken zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten