zaterdag 12 januari 2019

Changing Lives breidt uit naar Nepal

Wanneer komen jullie naar Nepal?
Al enkele jaren onderhouden wij, Corry en Han Tan, als leiding van Changing Lives Foundation (CLF), warme banden met de leiding van NCM Nepal.
NCM Nepal is een zusterorganisatie van BNM in Bangladesh, waarmee wij al bijna 10 jaar samenwerken. NCM Nepal doet vergelijkbaar werk als BNM, zij komen vergelijkbare problemen tegen en hebben dus deels dezelfde vragen. Wij kregen al enkele malen de vraag, om ons werk uit te breiden naar Nepal.

Met CLF hadden we eerder niet de mogelijkheid om ons werk uit te breiden naar een tweede land, en daar vervolg aan te geven. Maar vorig jaar hebben we een grote verandering doorgevoerd in ons werk, waardoor die ruimte er nu wel is.

Eerste Nepalreis

Op 22 januari reist Han (alleen 😞) naar Nepal voor een bezoek namens CLF. De reden dat Corry dit keer niet meegaat is de recente geboorte van ons vierde kleinkind, en aanstaande geboorte van ons vijfde kleinkind.

In 2018 heeft CLF samen met NCM Nepal vijf waterpompen geplaatst, op plaatsen waar geen toegang was tot veilig drinkwater. NCM Nepal beheert ook scholen, waar kinderen dankzij sponsoring door anderen, onderwijs en een maaltijd krijgen. Deze reis richt zich vooral op het ondersteunen van de zorg voor deze kinderen.

Kinderen nakijken
Han zal enkele scholen verspreid door het land bezoeken en de kinderen van die scholen medisch nakijken. Door armoede en hun afgelegen woonsituatie, is het voor deze kinderen moeilijk om medische zorg te krijgen. Een dokter, die naar hun toe komt, is daarom heel waardevol. Deze onderzoeken geven ook informatie over de belangrijkste gezondheidsproblemen onder deze kinderen. En dat helpt weer bij het maken van beleid op organisatieniveau.

Training
De focus van CLF ligt bij het geven van trainingen. Met de komst van een team, brengen we kennis. Maar het belangrijkste is dat die kennis daar blijft. Han zal een training van enkele dagen over gezondheid en preventie van ziekte geven aan de leerkrachten en andere werkers van de eerder genoemde scholen.

Mogelijkheden onderzoeken
Op de planning staan ook gesprekken met diverse sleutelpersonen en het bezoeken van verschillende projecten. Op die manier hopen we te ontdekken wat er nodig is en hoe CLF daarin bij kan dragen. Hopelijk kunnen we zo de basis leggen voor een goede, duurzame en effectieve samenwerking.

We zijn blij, trots en dankbaar met de uitbreiding van ons werk naar Nepal. We realiseren ons dat we deze nieuwe mijlpaal niet hadden kunnen bereiken zonder de vele mensen die ons ondersteunen. Dank jullie wel voor jullie hulp, giften en betrokkenheid.

1 opmerking:

  1. Dank je Han! Zou je een volgende keer de naam waar de afkortingen voor staan één keer voluit willen schrijven! Geweldig!

    BeantwoordenVerwijderen