dinsdag 5 september 2017

De eerste training afgerond


Gisteren hebben we onze eerste driedaagse training afgesloten. Het waren drie warme en intensieve dagen. Maar we hebben het heel goed gehad met elkaar. Met veel interactie en vertaling naar de alledaagse praktijk in Bangladesh, lukt het goed om een levendige en interactieve training te krijgen. We hebben hard gewerkt, maar ook veel gelachen met elkaar.
Onderdeel van de training was het in elkaar zetten van een plan om iets voor elkaar te krijgen. Aan het eind van de training moesten ze het plan presenteren. Circa vijftien plannen hebben we uitgebreid plenair besproken en becommentarieerd.
We hoorden gedegen en gedetailleerde plannen om het geleerde in praktijk te brengen. Daar werden we natuurlijk erg blij van. Ook erg leuk was dat er mensen opstonden, van wie je het niet verwacht. In zo'n groep heb je altijd een aantal mensen die stiller zijn, met name onder de dames. En het lukt niet goed om te achterhalen of dat komt door de taalbarriere en het cultuurverschil, of doordat ze niks begrijpen van de training, of er niks aan vinden. Van die "stille" mensen kregen we ineens prachtige plannen te horen, waardoor we merkten dat de training ook bij hen goed was aangeslagen.

Bij de afsluiting van de training hoort natuurlijk het uitreiken van een certificaat.
Wij kregen ook een soort certificaat: een ingelijst blad met alle namen. Dat was een eenvoudig, maar ook heel mooi aandenken aan deze training. Door het intensieve samenzijn, ontstond er een persoonlijke band. En dan is zo'n persoonlijke herinnering extra mooi.


We hebben er van genoten, en zien er naar uit om weer terug te komen.

Vandaag hebben we op twee scholen kinderen onderzocht. Daarover later meer. Morgen helpen we bij het uitdelen van noodhulppakketten en reizen we naar onze volgende plek voor een tweede driedaagse training.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten