woensdag 9 mei 2012

Afsluiting Ghoragat


Het zweet druipt van onze armen. De elektriciteit is voor de zoveelste keer uitgevallen. Met deze temperatuur is het erg verleidelijk om een beetje weg te sukkelen. Maar de deelnemers houden zichzelf wakker. De pauzes sluiten ze af met zingen en dansen. Als je het al niet warm genoeg hebt, dan krijg je het wel op die momenten.

De warmte viel niet mee. Maar de deelnemers bleven met veel aandacht de training volgen. We hebben een goede tijd met elkaar gehad. Mede vanwege de warmte hebben we het programma wel wat ingekort, maar we hebben wel het gevoel alles besproken te hebben. Met een tevreden gevoel hebben we ook deze training afgesloten. Erg leuk was het dat de in het Bengaals vertaalde posters net waren aangekomen. En dat we die dus vandaag aan de leerkrachten mee konden geven voor gebruik op hun school. De leerkrachten en de gezondheidswerker waren erg enthousiast en erg gemotiveerd om al het geleerde toe te passen. Dat geeft ons weer energie.

Na de training zouden er nog vier kinderen op ons wachten met een gebitsprobleem. Het bleken er twintig te zijn. We hebben dus nog een klein spreekuurtje in de buitenlucht gehouden. Als beloning hebben we wel lekker watermeloen en koekjes gekregen. We genieten nu nog van een paar vrije uurtjes met een aangename lagere temperatuur en het laatste daglicht.

Jullie horen binnenkort weer meer van ons. Morgen vertrekken we naar Nilphamary. Daar hopen we een stabielere internetverbinding te hebben.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten