woensdag 6 maart 2013

Het Holland House


Hier in Dhaka heb ik (Corry) ons appartement omgedoopt in het Holland House. Ons verblijf hier heeft wel wat overeenkomsten met de Olympische Spelen. De voorbereidingen die thuis gedaan zijn, het trainingsschema aanpassen aan de situatie in Dhaka na aankomst, het aanpassen van het schema aan de huidige omstandigheden door de stakingen etc. Een ding is zeker, net als sporters zetten we ons in  voor de volle 100 procent. Maximale inzet resulteert voor sporters echter niet altijd in een overwinning! Maar… wij hebben de indruk dat we toch flinke winst boeken. Alhoewel alles anders gaat vanwege de politieke situatie in Bangladesh.

Ons appartement is ook het Holland House omdat we zeker niet de enige buitenlanders zijn, die hier te gast zijn. We zijn wel de enige met een eigen appartement J

Er is hier op het hoofdkantoor een meerdaagse internationale leadership vergadering met vertegenwoordigers uit Amerika, Nepal, Sri Lanka, Duitsland en India. Alle maaltijden zijn echter gezamenlijk. Dus met elkaar vormen we een ‘bont’ gezelschap. Dat geeft leuke en nuttige gesprekken. Gisteravond mochten we zelfs mee uit eten met de vergadertijgers en zijn we naar een chinees restaurant geweest.

In het Holland House drinken we uit Holland meegebrachte (Fairtrade) koffie, eten we Hollandse dropjes en stroopwafels. Zo Hollands als we zijn, doen we ook aan corvee. Dus gisteren hebben we (bijna) met z’n allen het appartement gepoetst, de was gedaan, en blonk en glom alles weer zoals we het hier zaterdag aangetroffen hebben.

Naast eten, babbelen en koffiedrinken, doen we ook nog andere dingen. Afgelopen zondag en maandag hebben we een training gegeven aan de program officers. Dit zijn de mensen die verantwoordelijk zijn voor het aansturen van de mensen op het veld. In verband met de stakingen was niemand op veldbezoek, dus was er gelegenheid om hen allemaal bij elkaar te hebben en te trainen. Behalve het herhalen van de trainingsstof van vorig jaar, introduceren we dit jaar een nieuw gezondheidsregistratiesysteem. Dat is best even ingewikkeld. Dus fijn dat we daar nu de gelegenheid voor hebben. Tegelijk ontstond het idee om alles van de training op papier te zetten, zodat er een naslagwerk is.

In het hoofdgebouw is een werkruimte voor ons vrijgemaakt, zijn er 4 extra laptops aangerukt en kunnen we dus alle 5 tegelijk werken. Een ieder werkt een deel van de training uit. Het is best een apart gezicht om ons zo te zien zitten.

Han gaat alles daarna aan elkaar breien en er een mooi geheel van maken.

Zojuist hebben we gehoord dat onze geplande reis naar het zuiden van Bangladesh, die op het programma stond voor morgen, definitief niet doorgaat. Dat is wel even slikken alhoewel we wisten dat die kans er in zat. In Dhaka is de situatie stabiel en veilig voor ons, maar in de dorpen is er nog teveel onrust. Uiteraard zijn we teleurgesteld. Maar we kunnen ook volledig achter de beslissing staan die de leiding van BNM gemaakt heeft. Er wordt goed voor ons gezorgd en er wordt geen enkel risico genomen.

Hartelijke groeten van ons allemaal uit het Holland House

Geen opmerkingen:

Een reactie posten